Buntu Nak Cari 'Dress Code' Sesuai Ikut Kerjaya Masing-Masing? Ini Idea Untuk Anda!

Haziqah Muhamad
by Haziqah Muhamad
May 23, 2019 pada 2:36 PM

Buntu nak pakai apa ke temuduga kerja? Orang cakap kena pakai smart-smart kalah CEO untuk nak bagi orang rasa wow dan kagum bila lihat korang. Betul ke? Walaupun kalau kita memohon jawatan dalam bidang kreatif kena juga ke dress up cantik-cantik? Okay kalau korang tak berapa nak tahu sangat mengenai pemakaian ni, sini kami kongsikan tips pemakaian ke temuduga mengikut bidang.

 

Admin/ HR/ Secretarial biar nampak smart tapi tidak terlalu formal

 

Legal/Finance/Banking perlu formal tapi kontemporari

 

Engineering/Construction/Manufacturing perlu 100% smart!

 

Media/Marketing/Advertising/PR biar nampak moden dan up-to-date

Haa, macam mana semua? Senang tak panduan yang diberikan ni? Jika korang ada perlu hadiri temuduga kerja dalam bidang seperti yang tertera, jangan ambil ringan dan ikut lah panduan ini. Tahu tak yang pemakaian juga memainkan peranan penting dalam sesuatu temuduga? Penemuduga akan lihat penampilan kita dahulu dan ada markah sebenarnya untuk itu.