Search

Kategori

  Atasi Nafas Berbau Bila Bangun Pagi Esok Dengan Satu Cara Mudah Ini

  Izuan
  by Izuan
  Mar 20, 2017
  Kategori: Gaya Hidup

  Tak perlu berselindung kalau korang mempunyai masalah ini, semua orang akan laluinya. Jangan risau, masalah ini memang dianggap common pada diri kita semua. Tapi jika ia meleret atau bau yang kian melampau, mungkin korang perlu baca penjelasan ini, bau yang kuat kadang-kadang sampai berus gigi, guna pencuci mulut pun masih ada bau.Tak banyak pun tips dia, mudah sahaja, Sebelum itu, ketahui punca kenapa boleh jadi macam ni.

  Punca Nafas Berbau Di Waktu Pagi

  Pakar telinga, hidung, dan tekak Dr. Erich Voight menjelaskan bahawa masalh ini ada kaitan dengan sinus yang kronik,, selain itu individu yang mempunyai Asid Reflux di dalam tubuh badan adalah golongan yang sering mengelami masalah nafas berbau di waktu pagi.

  Asid ini wujud disebabkan anda tidur sebelum makan, ini kerana proses penghadaman berlaku sewaktu kita tidur dan kita berada di kedudukan yang tak seimbang (baring), jadi campuran asid dan sisa makanan di dalam perut kita juga akan diproses dalam keadaan yang tak seimbang.

  Caranya: Jangan Makan 3 Jam Sebelum Tidur!

  Jadi, sisa makanan yang sepatutnya turun ke organ G I Tract terganggu sehingga menyebabkan refluks (wap asid) naik ke dada dan tekak anda. Dan itulah penyebab utama nafas berbau. Jijik bukan?

  Satu-satunya cara adalah jangan makan sekurang-kurangnya 3 jam sebelum tidur! 

  Sumber

  Ekspo Maukerja 2017 Johor Edition telah kembali!

  Blog

  Penggunaan laptop atau desktop dah jadi seperti satu kemestian dalam kehidupan seharian kita. Lebih-lebih lagi bagi individu yang bekerja ataupun pelajar yang masih belajar. 

  Dec 04, 2017

  Bagi pelajar universiti mahupun kolej, cuti semester kebiasaannya akan mengambil masa selama dua hingga tiga bulan lamanya. Selalunya jarang-jarang tempat yang akan buka jawatan kosong untuk calon pekerja dalam masa yang sangat singkat. Ada tu memanglah, tapi tak banyak.

  Dec 04, 2017

  Zaman sekarang jenis pekerjaan bukanlah pengukur bagi kejayaan seseorang, jika dapat kerja yang 'elok' adakah ia mampu memberikan kepuasan yang anda impikan? Pepatah moden "keluar dari zon selesa jika ingin berjaya" itu ternyata benar. Buktinya, kecakalan mengharungi liku-liku kehidupan pengasas kosmetik Secret Of Beauty Aznora Baharom ini ternyata membuahkan hasil.

  Dec 07, 2017

  Bila bercakap soal interview kerja, dah macam-macam tips yang dikongsikan dan boleh dijadikan panduan menerusi internet, buku jawapan temuduga dan sebagainya. Tapi masih lagi ada sesetengah individu tetap membuat kesilapan ketika menghadiri sesi interview kerja.

  Dec 05, 2017

  Sudah lama tamatkan pengajian tetapi masih belum mendapat pekerjaan yang bersesuaian dalam bidang admin? Di sini ada LIMA kerja kosong yang boleh direbutkan khas untuk mereka yang menetap di Johor.

  Dec 06, 2017