Search

Kategori

  Atasi Nafas Berbau Bila Bangun Pagi Esok Dengan Satu Cara Mudah Ini

  Izuan
  by Izuan
  Mar 20, 2017
  Kategori: Gaya Hidup

  Tak perlu berselindung kalau korang mempunyai masalah ini, semua orang akan laluinya. Jangan risau, masalah ini memang dianggap common pada diri kita semua. Tapi jika ia meleret atau bau yang kian melampau, mungkin korang perlu baca penjelasan ini, bau yang kuat kadang-kadang sampai berus gigi, guna pencuci mulut pun masih ada bau.Tak banyak pun tips dia, mudah sahaja, Sebelum itu, ketahui punca kenapa boleh jadi macam ni.

  Punca Nafas Berbau Di Waktu Pagi

  Pakar telinga, hidung, dan tekak Dr. Erich Voight menjelaskan bahawa masalh ini ada kaitan dengan sinus yang kronik,, selain itu individu yang mempunyai Asid Reflux di dalam tubuh badan adalah golongan yang sering mengelami masalah nafas berbau di waktu pagi.

  Asid ini wujud disebabkan anda tidur sebelum makan, ini kerana proses penghadaman berlaku sewaktu kita tidur dan kita berada di kedudukan yang tak seimbang (baring), jadi campuran asid dan sisa makanan di dalam perut kita juga akan diproses dalam keadaan yang tak seimbang.

  Caranya: Jangan Makan 3 Jam Sebelum Tidur!

  Jadi, sisa makanan yang sepatutnya turun ke organ G I Tract terganggu sehingga menyebabkan refluks (wap asid) naik ke dada dan tekak anda. Dan itulah penyebab utama nafas berbau. Jijik bukan?

  Satu-satunya cara adalah jangan makan sekurang-kurangnya 3 jam sebelum tidur! 

  Sumber

  Blog

  Jauh dari tempat kerja punca cepat mati? Menarik betul info ini. Apa kaitannya antara jauh dari tempat kerja dengan kesihatan? Jenaka ataupun benar?

  Oct 11, 2017

  Bagi pengguna iPhone, ini adalah amaran tentang jenis dan taktik baru hacker 'pancing' pengguna untuk mendapatkan data yang manda memberi melalui ID Apple. Mereka akan membuat pop-up log masuk palsu yang seakan-akan sama seperti yang digunakan oleh Apple, ini sudah sedia maklum oleh pakar.

  Oct 14, 2017

  Kandungan dalam surat tersebut puji 'melambung-lambung' kononnya dia seorang 'mentor' yang telah memberikan sumbangan penting pembangunan professional pekerja itu kerana tunjuk ajar dan bimbingannya sepanjang berkhidmat di syarikat tersebut.

  Oct 12, 2017

  Ramai yang pening kepala nak buat pembayaran semula bagi pinjaman PTPTN. Cuba bayangkan, tak semua orang akan terus bekerja selepas tamat belajar. Ada yang masih menganggur dan belum bekerja, ada yang lepas kahwin terus jadi suri rumah dan mengharapkan suami untuk tanggung semuanya. Inilah antara faktor-faktor yang menghalang seorang peminjam untuk membayar hutang mereka dengan PTPTN.

  Oct 16, 2017

  Tujuannya di sini adalah kerana ada yang hantar email dengan subject "hihi" ataupun attach cover letter tapi body email langsung biarkan kosong macam tu je. Jangan lah buat kesilapan sebegitu. Mohon dengan tertib dan ikut panduan yang telah diajar ya. Kalau korang ikut cara ni, senang terus nak forward email application dekat bos! 

  Oct 13, 2017