Search

Kategori

  Atasi Nafas Berbau Bila Bangun Pagi Esok Dengan Satu Cara Mudah Ini

  Izuan
  by Izuan
  Mar 20, 2017
  Kategori: Gaya Hidup

  Tak perlu berselindung kalau korang mempunyai masalah ini, semua orang akan laluinya. Jangan risau, masalah ini memang dianggap common pada diri kita semua. Tapi jika ia meleret atau bau yang kian melampau, mungkin korang perlu baca penjelasan ini, bau yang kuat kadang-kadang sampai berus gigi, guna pencuci mulut pun masih ada bau.Tak banyak pun tips dia, mudah sahaja, Sebelum itu, ketahui punca kenapa boleh jadi macam ni.

  Punca Nafas Berbau Di Waktu Pagi

  Pakar telinga, hidung, dan tekak Dr. Erich Voight menjelaskan bahawa masalh ini ada kaitan dengan sinus yang kronik,, selain itu individu yang mempunyai Asid Reflux di dalam tubuh badan adalah golongan yang sering mengelami masalah nafas berbau di waktu pagi.

  Asid ini wujud disebabkan anda tidur sebelum makan, ini kerana proses penghadaman berlaku sewaktu kita tidur dan kita berada di kedudukan yang tak seimbang (baring), jadi campuran asid dan sisa makanan di dalam perut kita juga akan diproses dalam keadaan yang tak seimbang.

  Caranya: Jangan Makan 3 Jam Sebelum Tidur!

  Jadi, sisa makanan yang sepatutnya turun ke organ G I Tract terganggu sehingga menyebabkan refluks (wap asid) naik ke dada dan tekak anda. Dan itulah penyebab utama nafas berbau. Jijik bukan?

  Satu-satunya cara adalah jangan makan sekurang-kurangnya 3 jam sebelum tidur! 

  Sumber

  Blog

  Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini adalah satu kisah benar yang terjadi pada tahun 1990 yang mengisahkan seorang pegawai bank yang bergaji biasa je menjadi kaya raya hanya dengan mencuri duit satu sen sahaja. 

  Feb 14, 2018

  Mengejar gaya hidup sampai sanggup jadi hamba hutang selama 9 tahun

  Feb 12, 2018

  Mungkin ada dalam kalangan pembaca di sini yang perasan tentang adanya peniaga yang menjual McNuggets McDonald's secara online. Menurut peniaga tersebut, nugget tersebut bukanlah nugget ala McD, homemade atau sebagainya, tetapi i memang 100% nugget keluaran McD.

  Feb 15, 2018

  Walaupun dah banyak kali dikongsi mengenai etika permohonan kerja yang betul, namun masih ramai lagi yang buat silap. Kesilapan yang sama jugak yang dibuat berulang kali. Nanti bila tak dapat kerja, mulalah buat tanggapan yang bukan-bukan. 

  Feb 16, 2018

  Agak keterlaluan apabila HR Manager ini memperlekehkan jobseeker kerana tidak fasih berbahasa Inggeris, sangat biadap dan tak profesional langsung!

  Feb 17, 2018