Search

Kategori

  Cara Membuat Permohonan Rayuan Mengikut Alasan Bagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

  Izuan
  by Izuan
  Mar 21, 2017
  Kategori: Trending Semasa

  Keputusan bagi permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) bagi sudah pun diketahui,malah ada yang sudah menerima wang tunai tersebut. Namun begitu, ada permohonan yang tidak diluluskan atas sebab-sebab tertentu.

  Walaubagimanapun, anda boleh membuat rayuan bagi pertimbangan semula kelulusan dengan mengemukakan permohonan rayuan berserta dokumen sokongan. Rayuan boleh dikemukakan mulai 03 April 2017 hingga 31 Mei 2017 di mana-mana Cawangan / Pusat Khidmat Hasil (PKH) dan Urban Transformation Centre (UTC) Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM)

  Berikut merupakan jenis-jenis alasan dan cara mengemukakan rayuan:

  Sebarang pertanyaan, huibungi talian bebas tol 1-800-88-2716 (BR1M) atau terus ke Cawangan LHDNMM yang berdekatan.

  Blog

  Jauh dari tempat kerja punca cepat mati? Menarik betul info ini. Apa kaitannya antara jauh dari tempat kerja dengan kesihatan? Jenaka ataupun benar?

  Oct 11, 2017

  Bagi pengguna iPhone, ini adalah amaran tentang jenis dan taktik baru hacker 'pancing' pengguna untuk mendapatkan data yang manda memberi melalui ID Apple. Mereka akan membuat pop-up log masuk palsu yang seakan-akan sama seperti yang digunakan oleh Apple, ini sudah sedia maklum oleh pakar.

  Oct 14, 2017

  Kandungan dalam surat tersebut puji 'melambung-lambung' kononnya dia seorang 'mentor' yang telah memberikan sumbangan penting pembangunan professional pekerja itu kerana tunjuk ajar dan bimbingannya sepanjang berkhidmat di syarikat tersebut.

  Oct 12, 2017

  Ramai yang pening kepala nak buat pembayaran semula bagi pinjaman PTPTN. Cuba bayangkan, tak semua orang akan terus bekerja selepas tamat belajar. Ada yang masih menganggur dan belum bekerja, ada yang lepas kahwin terus jadi suri rumah dan mengharapkan suami untuk tanggung semuanya. Inilah antara faktor-faktor yang menghalang seorang peminjam untuk membayar hutang mereka dengan PTPTN.

  Oct 16, 2017

  Tujuannya di sini adalah kerana ada yang hantar email dengan subject "hihi" ataupun attach cover letter tapi body email langsung biarkan kosong macam tu je. Jangan lah buat kesilapan sebegitu. Mohon dengan tertib dan ikut panduan yang telah diajar ya. Kalau korang ikut cara ni, senang terus nak forward email application dekat bos! 

  Oct 13, 2017