Search

Kategori

  Cara Membuat Permohonan Rayuan Mengikut Alasan Bagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

  Izuan
  by Izuan
  Mar 21, 2017
  Kategori: Trending Semasa

  Keputusan bagi permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) bagi sudah pun diketahui,malah ada yang sudah menerima wang tunai tersebut. Namun begitu, ada permohonan yang tidak diluluskan atas sebab-sebab tertentu.

  Walaubagimanapun, anda boleh membuat rayuan bagi pertimbangan semula kelulusan dengan mengemukakan permohonan rayuan berserta dokumen sokongan. Rayuan boleh dikemukakan mulai 03 April 2017 hingga 31 Mei 2017 di mana-mana Cawangan / Pusat Khidmat Hasil (PKH) dan Urban Transformation Centre (UTC) Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM)

  Berikut merupakan jenis-jenis alasan dan cara mengemukakan rayuan:

  Sebarang pertanyaan, huibungi talian bebas tol 1-800-88-2716 (BR1M) atau terus ke Cawangan LHDNMM yang berdekatan.

  Ekspo Maukerja 2017 Johor Edition telah kembali!

  Blog

  Penggunaan laptop atau desktop dah jadi seperti satu kemestian dalam kehidupan seharian kita. Lebih-lebih lagi bagi individu yang bekerja ataupun pelajar yang masih belajar. 

  Dec 04, 2017

  Bagi pelajar universiti mahupun kolej, cuti semester kebiasaannya akan mengambil masa selama dua hingga tiga bulan lamanya. Selalunya jarang-jarang tempat yang akan buka jawatan kosong untuk calon pekerja dalam masa yang sangat singkat. Ada tu memanglah, tapi tak banyak.

  Dec 04, 2017

  Zaman sekarang jenis pekerjaan bukanlah pengukur bagi kejayaan seseorang, jika dapat kerja yang 'elok' adakah ia mampu memberikan kepuasan yang anda impikan? Pepatah moden "keluar dari zon selesa jika ingin berjaya" itu ternyata benar. Buktinya, kecakalan mengharungi liku-liku kehidupan pengasas kosmetik Secret Of Beauty Aznora Baharom ini ternyata membuahkan hasil.

  Dec 07, 2017

  Bila bercakap soal interview kerja, dah macam-macam tips yang dikongsikan dan boleh dijadikan panduan menerusi internet, buku jawapan temuduga dan sebagainya. Tapi masih lagi ada sesetengah individu tetap membuat kesilapan ketika menghadiri sesi interview kerja.

  Dec 05, 2017

  Sudah lama tamatkan pengajian tetapi masih belum mendapat pekerjaan yang bersesuaian dalam bidang admin? Di sini ada LIMA kerja kosong yang boleh direbutkan khas untuk mereka yang menetap di Johor.

  Dec 06, 2017