Search

Kategori

  Cara Membuat Permohonan Rayuan Mengikut Alasan Bagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

  Izuan
  by Izuan
  Mar 21, 2017
  Kategori: Trending Semasa

  Keputusan bagi permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) bagi sudah pun diketahui,malah ada yang sudah menerima wang tunai tersebut. Namun begitu, ada permohonan yang tidak diluluskan atas sebab-sebab tertentu.

  Walaubagimanapun, anda boleh membuat rayuan bagi pertimbangan semula kelulusan dengan mengemukakan permohonan rayuan berserta dokumen sokongan. Rayuan boleh dikemukakan mulai 03 April 2017 hingga 31 Mei 2017 di mana-mana Cawangan / Pusat Khidmat Hasil (PKH) dan Urban Transformation Centre (UTC) Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM)

  Berikut merupakan jenis-jenis alasan dan cara mengemukakan rayuan:

  Sebarang pertanyaan, huibungi talian bebas tol 1-800-88-2716 (BR1M) atau terus ke Cawangan LHDNMM yang berdekatan.

   

  Blog

  Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini adalah satu kisah benar yang terjadi pada tahun 1990 yang mengisahkan seorang pegawai bank yang bergaji biasa je menjadi kaya raya hanya dengan mencuri duit satu sen sahaja. 

  Feb 14, 2018

  Mengejar gaya hidup sampai sanggup jadi hamba hutang selama 9 tahun

  Feb 12, 2018

  Mungkin ada dalam kalangan pembaca di sini yang perasan tentang adanya peniaga yang menjual McNuggets McDonald's secara online. Menurut peniaga tersebut, nugget tersebut bukanlah nugget ala McD, homemade atau sebagainya, tetapi i memang 100% nugget keluaran McD.

  Feb 15, 2018

  Walaupun dah banyak kali dikongsi mengenai etika permohonan kerja yang betul, namun masih ramai lagi yang buat silap. Kesilapan yang sama jugak yang dibuat berulang kali. Nanti bila tak dapat kerja, mulalah buat tanggapan yang bukan-bukan. 

  Feb 16, 2018

  Agak keterlaluan apabila HR Manager ini memperlekehkan jobseeker kerana tidak fasih berbahasa Inggeris, sangat biadap dan tak profesional langsung!

  Feb 17, 2018