Kami Kepilkan Tips Tip Top Untuk Dapatkan Kerja Sewaktu Ekspo Kerjaya

Aisya
by Aisya
Apr 07, 2017 pada 10:38 AM

Korang semua alert tak dengan Ekspo Maukerja 2017 yang bakal tiba tidak lama lagi ni? Banyak soalan yang diterima dari job seekers bertanyakan apa tips untuk nak hadir temuduga kerja nanti sewaktu ekspo berlangsung. Oleh itu, Maukerja berbesar hati untuk susunkan kesemua tips berguna di dalam satu artikel khas buat rujukan korang semua!

Kami kepilkan tips-tips yanng tak lapuk dek zaman agar korang berjaya dapatkann kerja sewaktu ekspo nanti. Ingat, nak cari kerja ni kena usaha lebih sikit!

 

1. Aik, HR minta datang untuk interview kali kedua?

Kadang-kadang calon yang menepati kriteria yang majikan mahu bukan korang sorang je, itu sebab lah HR membuat keputusan untuk melakukan interview kali kedua agar membolehkan mereka menentukan samada korang menepati tak ciri-ciri yang mereka cari dan budaya pekerjaan mereka lakukan. Jadi, siap sedia jika korang dipanggil untuk interview kali kedua!

Klik sini untuk baca lebih lanjut: Jarang Berlaku, Tapi Kalau HR Minta Korang Interview Kali Kedua, Inilah 4 Sebabnya!

 

2. Apa kena buat bila baru masuk kerja?

Temuduga dah lulus dan korang terpilih oleh majikan untuk bekerja dengan mereka, tapi perjalanan korang tak terhenti disitu sahaja. Ada beberapa perkara yang korang harus lakukan sepanjang tempoh percubaan ketika korang baru sahaja memulakaan pekerjaan dalam syarikat tersebut.

Klik sini untuk baca lebih lanjut: Dah Lulus Temuduga, Lakukan Pula 6 Perkara Ini Ketika Baru Masuk Kerja

 

3. 3 tahun pertama bekerja adalah waktu paling genting sekali

Boleh dikatakan agak mustahil untuk mereka memperoleh kerja yang telah menjadi dambaan mereka semenjak dibangku sekolah mahupun sewaktu di kolej. Bagimanapun, ia faktor ekonomi bukanlah punca utama, ada yang telah diterima bekerja dengan mudah namun tidak memanfaatkannya dengan baik. Baca nasihat majikan daripada majikan ini sebagai panduan agar diri anda tidak terjebak dalam golongan yang dikatakan tadi.

 

Klik sini untuk membaca dengan lebih lanjut: "Cari Rentak Kerjaya" - Nasihat Majikan Ini Untuk Fresh Grad Sepanjang 3 Tahun Pertama Bekerja

 

Resume dah tip top, tapi kat mana pula cari kerja, jangan lah risau! Jom bawa resume anda yang gempak tu ke EKSPO Maukerja 2017 April ini!

Sebelum terlambat lebih baik korang daftarkan diri ke EKSPO MAUKERJA 2017 yang bakal berlangsung 15 April 2017 (Sabtu) di KL GATEWAY MALL, KUALA LUMPUR. Banyak aktiviti yang menarik menanti anda seperti:

  • Melebihi 2,500 peluang pekerjaan terkini di KL & Selangor
  • Temuduga On The Spot!
  • Keputusan temuduga dalam 24 Jam
  • Career Talk
  • Career Consultation
  • RESUME DESIGN PERCUMA
  • Aktiviti Menarik menanti anda!

Menarik? Cepat dapatkan Superpass untuk express ke tempat temuduga >> Klik untuk dapatkan Ticket Masuk Percuma