Pertama Kali Pergi Temuduga? Hadam 7 Tips Ni Kalau Nak Ditawarkan Kerja!

Haifa Nasir
by Haifa Nasir
Feb 11, 2019 pada 7:16 AM

Korang yang first time nak pergi temuduga tu, terutamanya fresh grad mesti nervous teruk kan nak datang sesi temuduga. Segala perasaan bercampur baur. Tak tau apa yang perlu disediakan untuk hadapi temuduga?

Apa kata korang aplikasikan tips yang dikongsikan oleh seorang warga Twitter yang diberi nama @Abe Jad  ni, contoh yang diberikan dikhusukan bagi bidang engineering. Tapi korang boleh tukarkan memngikut kesesuaian bidang dan pekerjaan masing-masing tau. Semoga bermanfaat dan dapat dijadikan panduan. Jom semak!

1. Masuk Bilik Temuduga Dengan Senyuman & Greet Penemuduga

2. Cara Jawab Soalan 'Tell Me About Yourself'

3. Hadam Job Description Sebelum Datang Temuduga

4. Baca Job Scope, Study & Sentiasa Bersedia

5. Kena 'Hentam' Pun Senyum Je!

6. Tanya Je Soalan! Jangan malu

7. Balik Rumah Doa & Tawakkal