Search

Kategori

  Recruter Puji Kiriman Email Mohon Kerja Daripada 2 Orang Graduan Untuk Rujukan Anda

  Izuan
  by Izuan
  Oct 13, 2017

  Kenapa Maukerja selalu sangat share info pasal mohon kerja melalui email? Sebab di Maukerja, kami tahu majoriti job seekers mohon kerja melalui email betul tak? Tapi sayang bila hantar email dengan cara yang salah dan terus meranapkan potensi untuk mendapat kerja. Netizen ini berkongsi 2 contoh email yang terbaik yang diterima oleh job seekers.

  Tujuannya di sini adalah kerana ada yang hantar email dengan subject "hihi" ataupun attach cover letter tapi body email langsung biarkan kosong macam tu je. Jangan lah buat kesilapan sebegitu. Mohon dengan tertib dan ikut panduan yang telah diajar ya. Kalau korang ikut cara ni, senang terus nak forward email application dekat bos! 

   

  "Macam ni la baru betul hantar email nak apply kerja"

   

  Contoh email apply kerja yang paling top!

   

   

  *Sumber: Twitter @zaty264

  Blog

  Jauh dari tempat kerja punca cepat mati? Menarik betul info ini. Apa kaitannya antara jauh dari tempat kerja dengan kesihatan? Jenaka ataupun benar?

  Oct 11, 2017

  Bagi pengguna iPhone, ini adalah amaran tentang jenis dan taktik baru hacker 'pancing' pengguna untuk mendapatkan data yang manda memberi melalui ID Apple. Mereka akan membuat pop-up log masuk palsu yang seakan-akan sama seperti yang digunakan oleh Apple, ini sudah sedia maklum oleh pakar.

  Oct 14, 2017

  Kandungan dalam surat tersebut puji 'melambung-lambung' kononnya dia seorang 'mentor' yang telah memberikan sumbangan penting pembangunan professional pekerja itu kerana tunjuk ajar dan bimbingannya sepanjang berkhidmat di syarikat tersebut.

  Oct 12, 2017

  Ramai yang pening kepala nak buat pembayaran semula bagi pinjaman PTPTN. Cuba bayangkan, tak semua orang akan terus bekerja selepas tamat belajar. Ada yang masih menganggur dan belum bekerja, ada yang lepas kahwin terus jadi suri rumah dan mengharapkan suami untuk tanggung semuanya. Inilah antara faktor-faktor yang menghalang seorang peminjam untuk membayar hutang mereka dengan PTPTN.

  Oct 16, 2017

  Kalau boleh, janganlah tergolong dalam skeptikal graduan muda ini seoran yang manja, pemalas dan suka mengambil hal sambil lewa. Buktinya, beliau kongsikan sendiri perilaku calon memohon kerja. Ada yang suruh mak buat!

  Oct 14, 2017