Recruter Puji Kiriman Email Mohon Kerja Daripada 2 Orang Graduan Untuk Rujukan Anda

Izuan
by Izuan
Oct 13, 2017 pada 3:36 AM

Kenapa Maukerja selalu sangat share info pasal mohon kerja melalui email? Sebab di Maukerja, kami tahu majoriti job seekers mohon kerja melalui email betul tak? Tapi sayang bila hantar email dengan cara yang salah dan terus meranapkan potensi untuk mendapat kerja. Netizen ini berkongsi 2 contoh email yang terbaik yang diterima oleh job seekers.

Tujuannya di sini adalah kerana ada yang hantar email dengan subject "hihi" ataupun attach cover letter tapi body email langsung biarkan kosong macam tu je. Jangan lah buat kesilapan sebegitu. Mohon dengan tertib dan ikut panduan yang telah diajar ya. Kalau korang ikut cara ni, senang terus nak forward email application dekat bos! 

 

"Macam ni la baru betul hantar email nak apply kerja"

 

Contoh email apply kerja yang paling top!

 

 

*Sumber: Twitter @zaty264