Search

Kategori

    Tak Sangka Wanita Bila Bad Mood,Sanggup Layangkan Duit Setebal Buku Dengan Selambanya

    Shasha
    by Shasha
    Mar 21, 2017
    Kategori: Gaya Hidup

    Perempuan ni bila dah bad mood memang silap lah korang cari pasal, ha habis semua kena tembak. Tapi di China, wanita rare ni habis lah, disebabkan bad mood, habis duitnya dilayangkan dengan selamba nya di atas jalan. Bukannya duit syiling ya, wang kertas yang agak besar nilainya..Baiknya hati nak sedekah duit.

    "Jalan sambil tabur wang kertas hampir RM10,000"

    Terkejut kot bila wanita berambut panjang, berseluar pendek dan berjaket kulit ni keluar dari sebuah farmasi dan bertindak menabur duit yang dikeluarkan dari beg tangannya ke atas jalan dan beredar pergi. 

     

    "Polis pulangkan semula wang kertas tersebut kepada wanita bad mood"

    Pihak polis terus menyerbu untuk kutip semula wang kertas tersebut dan memulangkannya semula pada wanita tersebut yang ditemui. 

    Alangkah bestnya kan terbangkan duit macam tu je? Tapi nak tabur apa kalau nak masuk 7 Eeleven pun punggah duit syiling dalam dompet? Jom tabur resume hebat korang di EKSPO MAUKERJA 2017 yang bakal berlangsung tak lama lagi! 

    Ekspo Maukerja 2017 Johor Edition telah kembali!

    Blog

    Penggunaan laptop atau desktop dah jadi seperti satu kemestian dalam kehidupan seharian kita. Lebih-lebih lagi bagi individu yang bekerja ataupun pelajar yang masih belajar. 

    Dec 04, 2017

    Bagi pelajar universiti mahupun kolej, cuti semester kebiasaannya akan mengambil masa selama dua hingga tiga bulan lamanya. Selalunya jarang-jarang tempat yang akan buka jawatan kosong untuk calon pekerja dalam masa yang sangat singkat. Ada tu memanglah, tapi tak banyak.

    Dec 04, 2017

    Zaman sekarang jenis pekerjaan bukanlah pengukur bagi kejayaan seseorang, jika dapat kerja yang 'elok' adakah ia mampu memberikan kepuasan yang anda impikan? Pepatah moden "keluar dari zon selesa jika ingin berjaya" itu ternyata benar. Buktinya, kecakalan mengharungi liku-liku kehidupan pengasas kosmetik Secret Of Beauty Aznora Baharom ini ternyata membuahkan hasil.

    Dec 07, 2017

    Bila bercakap soal interview kerja, dah macam-macam tips yang dikongsikan dan boleh dijadikan panduan menerusi internet, buku jawapan temuduga dan sebagainya. Tapi masih lagi ada sesetengah individu tetap membuat kesilapan ketika menghadiri sesi interview kerja.

    Dec 05, 2017

    Sudah lama tamatkan pengajian tetapi masih belum mendapat pekerjaan yang bersesuaian dalam bidang admin? Di sini ada LIMA kerja kosong yang boleh direbutkan khas untuk mereka yang menetap di Johor.

    Dec 06, 2017