Search

Kategori

    Tak Sangka Wanita Bila Bad Mood,Sanggup Layangkan Duit Setebal Buku Dengan Selambanya

    Shasha
    by Shasha
    Mar 21, 2017
    Kategori: Gaya Hidup

    Perempuan ni bila dah bad mood memang silap lah korang cari pasal, ha habis semua kena tembak. Tapi di China, wanita rare ni habis lah, disebabkan bad mood, habis duitnya dilayangkan dengan selamba nya di atas jalan. Bukannya duit syiling ya, wang kertas yang agak besar nilainya..Baiknya hati nak sedekah duit.

    "Jalan sambil tabur wang kertas hampir RM10,000"

    Terkejut kot bila wanita berambut panjang, berseluar pendek dan berjaket kulit ni keluar dari sebuah farmasi dan bertindak menabur duit yang dikeluarkan dari beg tangannya ke atas jalan dan beredar pergi. 

     

    "Polis pulangkan semula wang kertas tersebut kepada wanita bad mood"

    Pihak polis terus menyerbu untuk kutip semula wang kertas tersebut dan memulangkannya semula pada wanita tersebut yang ditemui. 

    Alangkah bestnya kan terbangkan duit macam tu je? Tapi nak tabur apa kalau nak masuk 7 Eeleven pun punggah duit syiling dalam dompet? Jom tabur resume hebat korang di EKSPO MAUKERJA 2017 yang bakal berlangsung tak lama lagi! 

    Blog

    Jauh dari tempat kerja punca cepat mati? Menarik betul info ini. Apa kaitannya antara jauh dari tempat kerja dengan kesihatan? Jenaka ataupun benar?

    Oct 11, 2017

    Bagi pengguna iPhone, ini adalah amaran tentang jenis dan taktik baru hacker 'pancing' pengguna untuk mendapatkan data yang manda memberi melalui ID Apple. Mereka akan membuat pop-up log masuk palsu yang seakan-akan sama seperti yang digunakan oleh Apple, ini sudah sedia maklum oleh pakar.

    Oct 14, 2017

    Kandungan dalam surat tersebut puji 'melambung-lambung' kononnya dia seorang 'mentor' yang telah memberikan sumbangan penting pembangunan professional pekerja itu kerana tunjuk ajar dan bimbingannya sepanjang berkhidmat di syarikat tersebut.

    Oct 12, 2017

    Ramai yang pening kepala nak buat pembayaran semula bagi pinjaman PTPTN. Cuba bayangkan, tak semua orang akan terus bekerja selepas tamat belajar. Ada yang masih menganggur dan belum bekerja, ada yang lepas kahwin terus jadi suri rumah dan mengharapkan suami untuk tanggung semuanya. Inilah antara faktor-faktor yang menghalang seorang peminjam untuk membayar hutang mereka dengan PTPTN.

    Oct 16, 2017

    Tujuannya di sini adalah kerana ada yang hantar email dengan subject "hihi" ataupun attach cover letter tapi body email langsung biarkan kosong macam tu je. Jangan lah buat kesilapan sebegitu. Mohon dengan tertib dan ikut panduan yang telah diajar ya. Kalau korang ikut cara ni, senang terus nak forward email application dekat bos! 

    Oct 13, 2017