Search

Kategori

    Tak Sangka Wanita Bila Bad Mood,Sanggup Layangkan Duit Setebal Buku Dengan Selambanya

    Shasha
    by Shasha
    Mar 21, 2017
    Kategori: Gaya Hidup

    Perempuan ni bila dah bad mood memang silap lah korang cari pasal, ha habis semua kena tembak. Tapi di China, wanita rare ni habis lah, disebabkan bad mood, habis duitnya dilayangkan dengan selamba nya di atas jalan. Bukannya duit syiling ya, wang kertas yang agak besar nilainya..Baiknya hati nak sedekah duit.

    "Jalan sambil tabur wang kertas hampir RM10,000"

    Terkejut kot bila wanita berambut panjang, berseluar pendek dan berjaket kulit ni keluar dari sebuah farmasi dan bertindak menabur duit yang dikeluarkan dari beg tangannya ke atas jalan dan beredar pergi. 

     

    "Polis pulangkan semula wang kertas tersebut kepada wanita bad mood"

    Pihak polis terus menyerbu untuk kutip semula wang kertas tersebut dan memulangkannya semula pada wanita tersebut yang ditemui. 

    Alangkah bestnya kan terbangkan duit macam tu je? Tapi nak tabur apa kalau nak masuk 7 Eeleven pun punggah duit syiling dalam dompet? Jom tabur resume hebat korang di EKSPO MAUKERJA 2017 yang bakal berlangsung tak lama lagi! 

    Blog

    Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini adalah satu kisah benar yang terjadi pada tahun 1990 yang mengisahkan seorang pegawai bank yang bergaji biasa je menjadi kaya raya hanya dengan mencuri duit satu sen sahaja. 

    Feb 14, 2018

    Mengejar gaya hidup sampai sanggup jadi hamba hutang selama 9 tahun

    Feb 12, 2018

    Mungkin ada dalam kalangan pembaca di sini yang perasan tentang adanya peniaga yang menjual McNuggets McDonald's secara online. Menurut peniaga tersebut, nugget tersebut bukanlah nugget ala McD, homemade atau sebagainya, tetapi i memang 100% nugget keluaran McD.

    Feb 15, 2018

    Walaupun dah banyak kali dikongsi mengenai etika permohonan kerja yang betul, namun masih ramai lagi yang buat silap. Kesilapan yang sama jugak yang dibuat berulang kali. Nanti bila tak dapat kerja, mulalah buat tanggapan yang bukan-bukan. 

    Feb 16, 2018

    Agak keterlaluan apabila HR Manager ini memperlekehkan jobseeker kerana tidak fasih berbahasa Inggeris, sangat biadap dan tak profesional langsung!

    Feb 17, 2018