Search

Kategori

    Tengah 'Frust' Cari Peluang Kerja? Disini Ada Lebih 5 Jawatan Kosong Untuk Anda!

    Izuan
    by Izuan
    Jan 12, 2018
    Kategori: Jenis Pekerjaan

    Puas dah online, keluar merata tempat semata-mata demi nak cari kerja, agak tertekan apabila duduk di rumah tanpa melakukan sebarang aktiviti yang produktif. Duit tiada, kesihatan terjejas bahkan minda pun tak berkembang.

    Agak rugi jika masa terluang ini dibazirkan begitu sahaja, bagi yang akan sambung belajar dapat juga pengalaman, bagi yang mahu kerja tetap, pasti masalah ebsar ekoran dengan faktor komitmen yang tinggi. Bila dah dah kerja, terbeban pula dengan komitmen.

    Satu-satunya yang tak boleh diabaikan adalah keperluan makan, daripada habis duit sebab belanja makan di tempat kerja, apa kata cari kerja dalam industri makanan ( Food & Baverages). Ada lebih daripada 10 jawatan kosong yang korang boleh pilih tau.

    KFC

    Marketing & Event Communication Executive ( MOHON DISINI )

    Inventory Assistant ( MOHON DISINI )

    Children Event Coordinator ( MOHON DISINI )

    FOH - Customer Servive Crew ( MOHON DISINI )

    MOH & BOH Supply Base & Cook ( MOHON DISINI )

    Rider ( KFC Delivery) ( MOHON DISINI )

    Management Trainee ( MOHON DISINI )


    McDonald's

    Kru Restoran ( MOHON DISINI )

    Guest Experience Leader ( MOHON DISINI )

    Penghantar Makanan ( MOHON DISINI )

    Barista ( MOHON DISINI )

     

    Kenny Rogers

    Pembantu Restoran ( MOHON DISINI )

    Penyelia / Kapten Restoran ( MOHON DISINI )

    Blog

    Harga murah, lagi-lagi kalau movie baru siapa yang tak nak? Ditambah lagi movie sekarang tengah best-best, sudah semestinya kami disini nak war-warkan kepada korang semua yang TGV Cinemas sekarang dah buat hal!

    Jan 16, 2018

    PTPTN ni satu hutang memang sudah menjadi tanggungjawab korang untuk langsaikan. Perlu difikirkan juga keperluan generasi yang akan datang untuk menyambung pelajaran, kerana mereka juga perlukan pinjaman kewangan. 

    Jan 13, 2018

    Ramai yang merungut memandangkan Whatsapp tidak boleh menyembunyikan status online apabila data dihidupkan. Tapi sekarang tidak lagi! Pengguna Whatsapp dah boleh hide status online tau!

    Jan 10, 2018

    Jumlah RM 1.06 itu boleh dikatakan banyak juga jika kita kerap melakukan transaksi. Boleh mengganggu kewangan kita tau

    Jan 11, 2018

    Zaman sekarang makin canggih, semua benda boleh buay DIY je, cuma rajin atau tak je. Misalnya, macam nak buat gambar passport sendiri, tak perlu susah-susah nak ke kedai bayar mahal-mahal untuk beberapa keping.

    Jan 15, 2018