Search

Kategori

    Wanita Ini Ajar Cara 'Cool' Macam Mana Foto Biasa Korang Boleh Buat Jadi Gambar Passport

    Izuan
    by Izuan
    Jan 15, 2018

    Zaman sekarang makin canggih, semua benda boleh buay DIY je, cuma rajin atau tak je. Misalnya, macam nak buat gambar passport sendiri, tak perlu susah-susah nak ke kedai bayar mahal-mahal untuk beberapa keping.

    Korang sekarang boleh buat sendiri, berapa banyak boleh dapat, jimat pun jimat! Sebelum ini ada sahaja cara yang kami pernoh kongsikan, tapi sekarang kami menemui cara paling simple, dan cool! Teramat senang! Korang cuba lah apa yang dikongsikan oleh Mina ini

    "How to make your own passport photos at home! Murah, jimat and senang!!"

    "First of all, ambik gambar sendiri. Tak kesah plain background or tak, lagi senang plain, or dah ada gambar yg formal and yg penting pandang camera mcm gambar mina kt bawah ni"

    "And then sesiapa yang pandai pakai photoshop boleh select and buang background or yang pandai buat pakai apps dekat phone lagi senang. Google blue passport background and letak dekat layer belakang"

    Pergi ke google and type website http://online-passport-photo.com/ 

    t.co/A5rAKu7DsR

    "Tukar country tu ke Malaysia and size semua dah ada kemudian tekan done je"

    "Upload gambar yang sah edit tadi, kemudian crop, kena pakai pc eh dalam phone takleh nak crop"

    Okay bila dah crop dia akan bagi option nak download or email, senang tak hehehehe, so boleh buang jerawat sendiri, putihkan or edit apa apa la yg kau nak hahaha

    Dia akan automatically susunkan dalam format macam ni, so tinggal pergi kedai printing and print atas photo paper je, jimat! Satu keping baru berapa ringgit

    Sumber

    Blog

    Tapi, pernah tak korang terfikir dengan mencuri duit satu sen ni boleh jadi jutawan? Ini adalah satu kisah benar yang terjadi pada tahun 1990 yang mengisahkan seorang pegawai bank yang bergaji biasa je menjadi kaya raya hanya dengan mencuri duit satu sen sahaja. 

    Feb 14, 2018

    Mengejar gaya hidup sampai sanggup jadi hamba hutang selama 9 tahun

    Feb 12, 2018

    Mungkin ada dalam kalangan pembaca di sini yang perasan tentang adanya peniaga yang menjual McNuggets McDonald's secara online. Menurut peniaga tersebut, nugget tersebut bukanlah nugget ala McD, homemade atau sebagainya, tetapi i memang 100% nugget keluaran McD.

    Feb 15, 2018

    Walaupun dah banyak kali dikongsi mengenai etika permohonan kerja yang betul, namun masih ramai lagi yang buat silap. Kesilapan yang sama jugak yang dibuat berulang kali. Nanti bila tak dapat kerja, mulalah buat tanggapan yang bukan-bukan. 

    Feb 16, 2018

    Agak keterlaluan apabila HR Manager ini memperlekehkan jobseeker kerana tidak fasih berbahasa Inggeris, sangat biadap dan tak profesional langsung!

    Feb 17, 2018