Wanita Ini Ajar Cara 'Cool' Macam Mana Foto Biasa Korang Boleh Buat Jadi Gambar Passport

Izuan
by Izuan
Jan 15, 2018 pada 9:03 AM

Zaman sekarang makin canggih, semua benda boleh buay DIY je, cuma rajin atau tak je. Misalnya, macam nak buat gambar passport sendiri, tak perlu susah-susah nak ke kedai bayar mahal-mahal untuk beberapa keping.

Korang sekarang boleh buat sendiri, berapa banyak boleh dapat, jimat pun jimat! Sebelum ini ada sahaja cara yang kami pernoh kongsikan, tapi sekarang kami menemui cara paling simple, dan cool! Teramat senang! Korang cuba lah apa yang dikongsikan oleh Mina ini

"How to make your own passport photos at home! Murah, jimat and senang!!"

"First of all, ambik gambar sendiri. Tak kesah plain background or tak, lagi senang plain, or dah ada gambar yg formal and yg penting pandang camera mcm gambar mina kt bawah ni"

"And then sesiapa yang pandai pakai photoshop boleh select and buang background or yang pandai buat pakai apps dekat phone lagi senang. Google blue passport background and letak dekat layer belakang"

Pergi ke google and type website http://online-passport-photo.com/ 

t.co/A5rAKu7DsR

"Tukar country tu ke Malaysia and size semua dah ada kemudian tekan done je"

"Upload gambar yang sah edit tadi, kemudian crop, kena pakai pc eh dalam phone takleh nak crop"

Okay bila dah crop dia akan bagi option nak download or email, senang tak hehehehe, so boleh buang jerawat sendiri, putihkan or edit apa apa la yg kau nak hahaha

Dia akan automatically susunkan dalam format macam ni, so tinggal pergi kedai printing and print atas photo paper je, jimat! Satu keping baru berapa ringgit

Sumber