Search

Categories

    Blog

    Lagi teruk bila office mate yang jenis suka buat bising ni tak kisah lah cakap kuat ke, suka menyanyi bajet sedap ke tak kisah lah duduk sebelah meja je. Itu memang susah untuk korang nak ada masa senyap sendiri dan kadang-kadang kerja memang tak boleh nak jalan. Sampaikan kena datang office awal pula semata-mata nak siapkan kerja sebab bila dia masuk je office memang tak boleh dah nak fokus. 

    Sep 30, 2016

    Emel lah perkara yang selalu korang terlepas pandang sebabkan ianya tak perlu dicetak, free je.

    Sep 30, 2016

    Rasa macam bekerjaya sangat bila dah kerja dan jumpa orang je bertukar-tukar bisnes kad. Selalu nampak dalam drama je kan bila pelakon hulur kad dan cakap "this is my card." Fuyoh dah lama teringin nak cakap macam tu. Penggunaan bisnes kad ni bukannya outdated ya, walaupun orang ramai cakap zaman dah maju boleh bagi je kot contact details LinkedIn atau apa-apa. Kalau nak tahu, penggunaan bisnes kad ini memang memberi impak yang lebih besar daripada digital. 

    Sep 30, 2016