Search

Kategori

    Blog

    Jadi, ketahui ciri-ciri manager 'pengecut' ini untuk mengenalpasti adakah anda telah menjadi mangsa mereka, jika kesemua ciri-ciri ini ada dalam diri manager anda, kami sarankan pergi ke tempat lain sebelum ia melarat!

    Dec 08, 2016

    Kita semua bekerja mesti ada sorang tu tak suka berbual, bersosial, tidak boleh eye contact apabila berbual, tidak pandai bergurau  dan serious sepanjang masa. Macam mana nak bina hubungan yang baik lagi-lagi jika orang tu boss korang dan memang tak reti untuk membina hubungan sebagai kawan tetapi tidak lebih atas dasar bekerja. Macam mana nak hilangkan sifat janggal co-workers korang tu? Adakah nak biarkan saja ataupun korang tolong dia.

    Dec 08, 2016

    Berita baik untuk jurugambar yang diluar sana!! Korang baru je habis belajar dan sedang mencari internship? Disinilah tempatnya sebagai jurugambar di Syarikat Calaqisya. Dengan elaun yang banyak mencecah sehingga RM 1000 sebulan berdasarkan prestasi. Ditambah pula manfaat tambahan, contohnya Calaqisya ni menyediakan makanan tengahari untuk korang, bukan seminggu sekali ye tapi setiap hari! Wahh seronok betul! Mana nak dapat syarikat pemurah macam ni. Jom kita lihat apa yang mereka perlukan :

    Dec 08, 2016