5 Imej 'Aneh' Yang Berjaya Dirakam Oleh Google Street View Ni Memang Buat Bulu Roma Meremang!

Haziqah Muhamad
by Haziqah Muhamad
Mar 14, 2019 pada 10:49 AM
Kategori: Trending Semasa

Bagi yang tak tahu ataupun tak familiar dengan Google Street View, ia sebenarnya merupakan salah satu ciri yang ada dalam Google Map, di mana ia memaparkan imej sebenar yang terdapat dalam peta. Sejak ia diperkenalkan, orang ramai mula digemparkan dengan pelbagai gambar aneh yang berjaya dirakam oleh Google Street View ini.

Ada yang kelakar, ada yang pelik dan ada juga yang menyeramkan! Huish, kenapa menyeramkan pulak eh? Apa gambar yang dirakamkan tu?

 

1. Manusia Berkepala Kuda?

 

 

2. Orang Berpakaian Costume Pelik?

 

 

3. Lembaga Hitam

Gambar ini ditangkap di sebuah apartment di Nancy, Prancis. Pihak Google pernah nak hapuskan gambar tersebut sebab ia menyebabkan ramai kanak-kanak takut!

Rupanya, lembaga hitam tu bukanlah makhluk seperti yang disangkakan. Ia merupakan patung yang digunakan untuk menandakan sempadan suci.

 

 

4. Orang pengsan di tepi jalan?

Berdasarkan sumber, imej tersebut adalah seorang kanak-kanak yang berusia 9 tahun yang telah terjatuh ketika dia sedang bermain dengan kawannya.

 

 

5. Mayat Bergelimpangan?

Uish, biar betul mayat bergelimpangan? Oh, rupanya itu hanyalah mannequin yang telah dibuang ke dalam tong sampah. Kalau betul-betul mayat, memang seram weh!

 

 

Cuba bayangkan kalau setiap gambar ni tiada penjelasan?

Memang macam-macamlah yang dah terbayang dalam kepala masing-masing. Hehe. 

Tapi ada banyak lagi gambar yang Google sendiri pun tak dapat jelaskan.