Ditawarkan 5 Pekerjaan Lepas Pergi 6 Temuduga Kerja! Gadis Manis Ni Bongkarkan Rahsianya..

Haifa Nasir
by Haifa Nasir
Feb 04, 2019 pada 7:27 AM

Korang pernah alami situasi macam ni? Apply banyak dah kekosomgan kerja. Dari guna medium online sampai la guna cara lama, drop resume 'by hand' dekat syarikat-syarikat yang menawarkan jawatan kosong.

Tapi satu kerja pun payah nak sangkut! Paling-paling pun kena panggil temuduga je, lepas tu senyap tanpa khabar berita.

Tak tahu lah, kat mana silapnya. Resume dah power, cgpa pun boleh tahan juga. Nak kata takde qualification kelayakan semua dah cukup. Tak kan takde satu company p[un yang nak ambil bekerja kan?

Haa.. mungkin ada beberapa kesilapan yang korang lakukan semasa memohon pekerjaan tu, ini pengalaman gadis manis ni sendiri bagaimana dia boleh dapat 5 pekerjaan daripada 6 temuduga kerja yang dihadirinya! Agak-agak apa rahsia yang diamalkan oleh warga twitter dengan tweet handle @zatyxxdaud ni ye? Jom baca!

1. Resume Yang 'Simple' Tapi Menarik!

2. Bila Dapat Call Dari HR Kalau Tak Bersedia Nak Jawab Minta Mereka Call Semula

3. Jangan Lupa Reply Email Interview!

4. Sebelum Temuduga & Semasa Temuduga

5. Lepas Temuduga Buat Perkara Ni!

Haa.. Sekarang korang dah tau la kan, cara macam mana yang korang perlu lakukan supaya ditawarkan bekerja? Jangan ulang lagi kesilapan yang sama tau. Goodluck & all the best! Min doakan semoga urusan pencarian kerja korang lebih mudah selepas ini.